reviews of luxury home plans studio JAJ

A T&W luxury home design located in Jakarta, a 3-storey house with a building area of ​​1104 m2. This design is planned to stand on a land measuring 30 meters x 30 meters wide. This 3-storey house showcases contemporary style.

The main characteristic of a house with a contemporary design style is the impression of being simple and minimalist but using a bold touch in its style or motif. In the world of architecture, contemporary design is a design style that always follows the times or the development of time.

To show the impression of luxury, the architect chose a finishing material that is not too flashy but still gives the impression of luxury with a blend of wood material, non-finish material and white travertine natural stone material. The combination of materials and lighting in the building displays the impression of modern, luxurious and magnificent in the building's facade which is in accordance with the wishes of clients who want to have a building with a modern, luxurious and magnificent look.

The orientation of the building faces towards the east which is a favorable orientation because the east-west direction is the direction of the sun and wind trajectories so that the openings in the building are maximized at the front and rear of the building for optimal lighting and ventilation. Secondary skin is applied to the building facade to block glare.

Design-House-3-Floor-Area-1104-m²-Bu -........- in-Jakarta
Contemporary Style Luxury Home Design

Semi Basement

First we discuss starting the semi-basement section. On the semi basement floor there are:

  • Security room + CCTV + bathroom
  • Carport
  • Terrace
  • Garage
  • Generator room
  • Mr. Warehouse
  • 2 bedroom driver + 3 bathrooms
  • Driver gathering room
  • Pantry & R. Eat
  • Corridor
  • Service area

This building has a semi-basement which is quite extensive because our client likes to collect vehicles, he wants a spacious car garage that can accommodate approximately 5 cars & motorcycles and the possibility of the number of vehicles will increase.

Luxury house plans studio JAJ

To be able to accommodate all client vehicles, we designed the basement to place part of the client vehicles. In the basement area there is not only a garage but also made 2 bedrooms, each room measuring 3,5m x 4m where in this room there are 2 single beds, as well as other supporting rooms such as bathrooms, laundry rooms, drying rooms, pantry, dining room and gathering room which is facilitated for the driver so that the driver easily reaches vehicles in the garage.

Carport, Garage & Service Area Plan Details

So that the basement area is not stuffy and stuffy, the architect planned to park in an area near the driver's room. The basement area feels even more open with voids in this park area so that it gets good lighting and good ventilation. This basement also has a corridor with a special staircase for the service area which is hidden so that the circulation of the service area and the private area is not mixed, this stairway connects the basement floor to the ground floor.

Detail Space Plan Security Guard, CCTV & R. Genset

For security systems, the front of the building is a security guard room + CCTV. Placement of the generator with the basement must require attention in terms of air circulation, considering the lack of oxygen in the basement that can make the engine generator become hot and extinguished.

Also make sure the generator room in the basement has a spare place to make it easier for technicians to do generator maintenance and repairs if the generator has a problem. Genset is placed underground so that the sound does not cause noise to the main room.

1st floor

Next we proceed to the 1st floor area. On the 1st floor there are:

  • Terrace
  • home
  • Terrace
  • Family Living Room
  • Guest Room
  • 1 Main Room + Main Bathroom + WIC
  • 2 Bedrooms + 2 Bathrooms
  • Family room
  • Music Area
  • The dining room
  • Gym Area
  • Dirty kitchen
  • Galley
  • Swimming Pool + Bathroom
Ground floor luxury house plans by studio JAJ
Floor Plan 1

Because the road to the entrance corridor is in the middle of the building, so the pergola entrance uses glass material so that the corridor is not too dark and gets lighting.

The first room encountered after entering the entrance is the living room. There are 2 guest rooms in this house, a family living room where the living room is adjacent to the main room of the house, but is still provided with a partition to maintain the privacy of the homeowner, then the guest room is an important guest house owner, where this space is separated and placed far from the room main because it is more formal.

Detail of Corridor & R. Floor Plan

Family Room, Dining Room, Music Area, Pantry and Bar are made without insulation to add a broad impression and this room is oriented towards the middle towards the swimming pool to get a positive view. For dirty kitchens are hidden from the main room so as not to reduce the aesthetics of the room.

Details R. Family Plan, Music Area, R. Dirty Food, Pantry & Kitchen

Swimming pool measuring 9m x 3m as Center of View , this pool design makes the pool as part of the center of activity of people who are in the house. This pool complements the view for some of the space in the house and can be accessed directly from some space in the house.

With the design of the swimming pool located right in the middle of the house surrounded by other spaces, clients can still swim in the open space with privacy maintained. The swimming pool becomes a beautiful view that can be enjoyed from various corners of the house. In addition, lighting and air can easily enter the room.

Swimming Pool & Bathroom Floor Plan Details

Moving on from clients' requests who want the master bedroom to be placed close to the swimming pool because he wants to enjoy the fresh morning air and relax in the pooldeck area. The size of the main room is 13,4 mx 6 m which consists of a bedroom, bathroom and wardrobe. On the 1st floor there are also 2 children's rooms with the size of each room 5,5m x 7m located on the west side of the site and oriented towards the main road to the house.

At the front of the room there is a balcony, the location of the balcony on the top floor makes the room have a wider view window so that the balcony becomes a perfect place to relax while enjoying the views around the house.

Details of Master Bedroom Plan, Bedroom 2 & Bedroom 3

On the 1st floor there is also a Gym room with a size of 3m x 4,5m. Room for fitness, of course, must be large and large because sports activities carried out are not just push ups, sit ups, but also various activities such as lifting weights, running on a treadmill, or yoga.

This activity is also carried out not only by one person but can also be done by various family members at the same time. Placement of the gym is also taken into account because the room must get natural lighting and ventilation so that the exchange of air circulation feels more comfortable and also fresh. This avoids hot air after exercising stored indoors.

Detail of the Gym Area Plan

2st floor

On the 2nd floor there are:

  • 3 Bedrooms + 3 Bathrooms
  • Family room
  • Billiard Room
  • home
  • Mrs. Warehouse
  • Iron Room
  • Washing + Drying Area
  • 2 Bathroom ART
  • ART Gathering Room
Plan of second-floor luxury house by studio JAJ
Floor Plan 2

On the 2nd floor there are 3 children's rooms, 1 bedroom with a size of 6,5m x 6m is placed on the west side with an orientation facing south which is equipped with a balcony so that occupants can enjoy the pool view from above but can get maximum lighting and air and 2 more rooms located on the east side with the size of each room 6,5m x 5,5m which is oriented facing west of the site which leads to the main road.

The bedroom is placed on the east side to get morning sunlight and placed on the west side to get the afternoon sun. To prevent the room from being exposed to sunlight and avoid glare, secondary skin is applied to the building facade.

Detail of Bedroom Plan, 3 Bedroom 4 & Bedroom 5

On the 2nd floor there is also a family room that is placed in the middle of the space between the bedrooms so that it is easy to reach the family when gathering. The design of voids on this floor Besides capturing natural lighting sources, the open nature of the house's voids will also help spread the light so that the room inside the house feels much brighter.

With the presence of voids, users of the second floor room can monitor the state of the house on the 2st floor. During the process of designing the foyer area with a width of 1 meters, leaving a space that can be used as a billiard room.

Detail of R. Family Plan, R. Billiard, Foyer & Void

According to the client's request, he wanted to make a special warehouse on the 2nd floor, the size of the warehouse is 5m x 4,6m. For the service area on the 2nd floor there are 2 ART rooms with 2 single beds in each room. This service area is also equipped with a gathering room, 2 toilets measuring 2m x 1,5m, a laundry room and an ironing room. In the service area there is a special ladder for the circulation of ART to the dirty kitchen.

Detail Plan of ART Room & Ibu's Warehouse

Conclusion

The design of a luxury house owned by T&W ladies and gentlemen in Jakarta, a 2-storey + semi-basement house with a building area of ​​1.104 m2. This design is planned to stand on a land measuring 30 meters x 30 meters wide. To be able to accommodate all client vehicles, we designed the basement to place part of the client vehicles.

Family Room, Dining Room, Music Area, Pantry and Bar are made without insulation to add a broad impression and this room is oriented towards the middle towards the swimming pool to get a positive view.

Swimming pool measuring 9m x 3m as a Center of View, this pool design makes the pool as part of the center of activity of people who are in the house. This pool complements the view for some of the space in the house and can be accessed directly from some space in the house.

Moving on from clients' requests who want the master bedroom to be placed close to the swimming pool because he wants to enjoy the fresh morning air and relax in the pooldeck area. The size of the main room is 13,4 mx 6 m which consists of a bedroom, bathroom and wardrobe. The bedroom is placed on the east side to get morning sunlight and placed on the west side to get the afternoon sun. To prevent the room from being exposed to sunlight and avoid glare, a secondary skin is applied to the building's facade.

On the 2nd floor there is also a family room that is placed in the middle of the space between the bedrooms so that it is easy to reach the family when gathering. The design of voids on this floor Besides capturing natural lighting sources, the open nature of the house's voids will also help spread the light so that the room inside the house feels much brighter.

Hopefully this floor plan review can be useful for you, and how do you feel about this contemporary style house plan? Please discuss in the comments column below!

Also check out other articles: